Decenijska saradnja nastavljena još jednom donacijom

Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola u Nikšiću i kompanija Mercator-CG

Decenijska saradnja nastavljena još jednom donacijom

Preko 10 godina traje uspješna saradnja nikšićke Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i kompanije Mercator-CG. Nakon opreme za kabinet trgovine u martu ove godine, kompanija je ovoga puta školi donirala neophodni projektor za potrebe nastave.

Pored donacija, kompanija je omogućila da učenici ove škole već generacijama obavljaju praksu u IDEA prodavnicama u Nikšiću, dok tokom sezone profesionalnu plaćenu praksu obavljaju u prodavnicama na primorju.

1664454813nk55ygjpeimmkxlji758x506

Nina Nikolić, koordinatorka za realizaciju obrazovnog programa

U Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi su zahvalni na dugogodišnjoj saradnji u okviru koje su realizovane brojne aktivnosti.

„Već godinama organizujemo praktičnu nastavu za naše učenike u IDEA prodavnicama u Nikšiću, a ovog ljeta 30 njih obavljalo je i profesionalnu plaćenu praksu u Budvi. Nakon završetka prakse, kompanija je zaposlila trećinu učenika do kraja sezone. To je samo dio naših zajedničkih aktivnosti. Nakon vrijedne donacije za kabinet trgovine, u cilju uspješne korelacije teorije i prakse, kompanija Mercator-CG je odlučila da donira školi projektor, nastavno sredstvo koje je od velikog značaja za rad naših profesora. Ovim smo dodatno učvrstili uspješnu saradnju, na čemu smo izrazito zahvalni“, kazala je nastavnca Nina Nikolić, koordinatorka za realizaciju obrazovnog programa Tehničar prodaje.

I ove školske godine potpisan je ugovor između kompanije i škole, pa će učenici svih razreda nastaviti da obavljaju praktičnu nastavu u IDEA prodavnicama u Nikšiću. Prema riječima Jelene Doderović, direktorice marketinga u kompaniji Mercator-CG, posebna vrijednost saradnje se upravo ogleda u praktičnom znanju, koje je od krucijalnog značaja i učenici ga mogu valorizovati nakon završetka srednje škole.

FOTO3JelenaDoderoviMercatorCG

„Praktično znanje je ono što naša kompanija želi da pokloni učenicima nikšićke Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, tehničarima prodaje i nadam se našim budućim kolegama. Dodavanje prakse na formalno obrazovanje rezultira usavršavanjem kadrova za tržište rada. Da je tako, pokazalo se ovog ljeta u našim prodavnicama u Budvi, jer su se kolege iz srednje škole sjajno snašle na svom prvom radnom angažmanu “, kazala je Doderović. 

Ona dodaje i da kompanija prepoznaje potrebe škole u cilju što boljeg obrazovanja učenika, pa je donacijom projektora za predavanja na Obrazovnom programu Tehničar prodaje željela da zaokruži model usavršavanja kadrova.

„Drago nam je kada smo u mogućnosti da odgovorimo na potrebe škole, te da im olakšamo rad uoči početka nove školske godine. Sigurna sam i da se ovim naša saradnja ne završava, već naprotiv otvaraju nova poglavlja uspješnih priča“, zaključuje Doderović. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.