Prosječna plata u avgustu 718 eura
Ilustracija

Monstat saopštio

Prosječna plata u avgustu 718 eura

Prosječna bruto zarada u avgustu 2022. godine u Crnoj Gori iznosila je 886 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 718 eura, saopšteno je iz Monstat-a.

"Prosječna (neto) zarada u avgustu 2022. godine u odnosu na jul 2022. godine zabilježila je rast od 0,6%, dok je prosječna (neto) zarada u avgustu 2022. u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 35%", saopštio je Monstat.

Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u avgustu 2022. godine u odnosu na jul 2022. zabilježile rast od 0,2% proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 0,4%, navodi Monstat.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.