CGO: Problem isplate pripravničkih zarada prioritetno riješiti

CGO: Problem isplate pripravničkih zarada prioritetno riješiti

Korisnicima Programa stručnog ospobljavanja još uvijek nisu isplaćene avgustovske zarade, iako Zakon predviđa da se isplata zarada za prethodni mjesec vrši do desetog u tekućem mjesecu. Nadležni još uvijek ćute, ne dajući informaciju da li će i kada ove naknade biti isplaćene, ističu iz Centra za građansko obrazovanje.

"Hakerski napadi možda bi i bili legitiman razlog kašnjenja da od istih nije proteklo više od mjesec dana, što je bilo dovoljno vremena da se iznađe alternativno rješenje. Datu argumentaciju ne podržava ni to da su sve druge zarade u javnom sektoru uredno i blagovremeno isplaćene", navode iz CGOa.

Nezadovoljstvo korisnika/ca svakako je, napominju,  opravdano, jer se radi o elementarnom izvoru prihoda za najveći dio njih.

"Na ovaj način nadležni, suprotno proklamovanim politikama, zapostavljaju tek svršene studente/kinje, koji su, kao mladi ljudi, najveći resurs ove države. CGO poziva Vladu CG i sva resorna ministarstva da ovom pitanju povjere dužnu pažnju, pruže konkretnije informacije, ali i u što skorijem roku otklone prepreke za isplatu dugovanih zarada", zaključuju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.