Postignut politički dogovor: Poslanici skupili 41 potpis, stekli se uslovi da Đukanović da mandat Lekiću
Miodrag Lekić

Postignut politički dogovor: Poslanici skupili 41 potpis, stekli se uslovi da Đukanović da mandat Lekiću

Poslanici u Skupštini Crne Gore, njih 41, obavijestili su predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da je postignut poilitički dogovor da mandatar za sastav vlade bude Miodrag Lekić.

Uz dopis Đukanoviću dostavljeni su potpisi poslanika Demokratskog fronta, Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije, Demokratske Crne Gore, koalcije Crno na bijelo, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore.

"Ovim su se stekli uslovi da u skladu sa Ustavomn, mandat za sastav ljedeće vlade povjerite gospodinu Miodragu Lekiću", navodi se u dopisu poslanika parlamentarne većine Đukanoviću.

5437508img6871ff

Foto: Demokratski front

5437509img6872ff

Foto: Demokratski front

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je danas predsjednici Skupštine Danijeli Đurović predlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore.

U obrazloženju, Đukanović je naveo da nakon obavljenih konsultacija o mandataru za sastav vlade nije "stekao utisak da postoji jasna većina koja bi bila u stanju da formira Vladu koja bi ponudila rješenja veoma teških problema na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.