Peskov: Rusija i Kina nemaju tendencije kao drugi da budu lideri svijeta
Dimitrij Peskov

Peskov: Rusija i Kina nemaju tendencije kao drugi da budu lideri svijeta

Rusija i Kina ne teže tome da budu lideri svijeta, dok to ostale zemlje čine, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Aktuelizacijom svojih bilateralnih odnos, upravo Rusija i Kina ne žele da budu predvodnici svijeta. Znamo da druge zemlje imaju takve tendencije“, izjavio je Peskov.

Portparol Kremlja je skrenuo pažnju na slično ponašanje Rusije i Kine prema provokacijama, čiji su najčešći izvor SAD.

Ruska novinska agencija TASS podsjeća da su se ruski lider Vladimir Putin i kineski predsjednik Si Đinping prošle sedmice sastali na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju u Samarkandu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.