MUP Srbije zabranio održavanje Evroprajd šetnje
Ilustracija

MUP Srbije zabranio održavanje Evroprajd šetnje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo je održavanje Evroprajd šetnje, zakazane za 17. septembar, saopštili su danas organizatori LGBTI+ manifestacije.

Oni su na zvaničnom Instagram profilu napisali da im je danas zvanično uručeno rješenje o zabrani šetnje.

"Beograd Prajd će iskoristiti sve raspoložive pravne mehanizme da opovrgne ovu odluku. Očekujte više informacija uskoro", navodi se u objavi.

Kako piše portal N1, razlog za zabranu šetnje je bezbjednost, jer je za taj dan zakazan kontraskup i postoji opasnost od sukoba te dvije grupe.

Organizatori Evroprajda u više navrata su isticali da insistiraju na održavanju šetnje, iako dođe do zabrane policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.