Ulcinj uskoro dobija moderan stadion

Bajraktari sa saradnicima i čelnicima Otranta

Ulcinj uskoro dobija moderan stadion

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari, sa saradnicima i čelnicima FK Otrant Olympic danas su u Podgorici u Kući fudbača imali veoma uspješan razgovor sa predsjednikom Fudbalskog Saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem i sekretarom Miomirom Đurđevcem.

Opština je čelnicima Fudbalskog saveza predstavila lokacije za izgradnju velikog fudbalskog stadiona uz pomoćne terene i potrebnu infrastrukturu, na više od 25 hiljada m2, a koja je u vlasništvu Opštine.

Lokalna samouprava će uskoro raspisati javni poziv za izradu idejnog i glavnog projekta na osnovu projektnog zadatka za koji smo u Federaciji usaglasili sve parametre i standarde UEFA-e.

Predsjednik Saveza je uvjerio gradonačelnika i čelnike kluba da će Savez biti aktivan i da ni u jednom trenutku neće odlagati finansiranje ovog projekta te da su sredstva spremna već godinama. Izraženo je zadovoljstvo što je prvi put došla delegacija opštine Ulcinj sa konkretnim prijedlogom lokacije.

Odmah po završetku glavnog projekta biće potpisan protokol za finansiranje ovog projekta kojim će se Ulcinj pretvoriti u sportski centar ne samo domaćeg, već i međunarodnog karaktera.

Drugi projekat koji će Savez podržati je finansiranje izgradnje tribina i vodovoda na stadionu na Velikoj plaži, gdje sada igra Otrant Olympic.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.