Junajted na prodaju? Bliži li se kraj ciklusa i najveće preuzimanje u svijetu fudbala?
Mančester Junajted

Junajted na prodaju? Bliži li se kraj ciklusa i najveće preuzimanje u svijetu fudbala?

Kako ekskluzivno piše urednik fudbalske rubrike engleskog Independenta Migel Dilejni, u naredna 24 mjeseca moglo bi da dođe do prodaje Mančester junajteda i to bi bio najveći posao u svijetu sporta svih vremena. Vrijedan oko šest milijardi funti.

Potencijalni kupci već "kruže“ oko stadiona jer se pojavila mogućnost da Glejzeri ipak pristanu na prodaju.

Najmanje tri konzorcijuma već se raspituju i pripremaju zvanične ponude jer se očekuje da bi Glejzeri bili spremni da klub ipak prodaju za šest miliona funti.

Kako se navodi, već su održani brojni sastanci, uspješni brokeri i privrednici još od maja rade na ovome jer "svi predosjećaju da se bliži kraj ciklusa“ i da prodaja Junajteda može da se opipa.

Jedan od onih koji su već javno iskazali interesovanje je Džim Ratklif koji je pokušao, ipak kasno, da se uključi u kupovinu Čelsija. Njegova kompanija Ineos koja je već vlasnik Nice, nije ipak spremna da daje zvanične komentare o navodnom sastanku. Za javni komentar nije bio spreman ni Mančester junajted.

A Dilejni navodi da je upravo ta tajnovitost znak da se stvari dogovaraju privatno i da se nešto dešava pa dodaje i da je baš zbog toga šala Elona Maska na Tviteru izazvala toliko komentara i bure.

Kako je procijenio Dilejni, iako je jasno da se ovakvi klubovi nikada ne stavljaju zvanično na prodaju, da bi do preuzimanja, najvećeg u svijetu sporta, moglo da dođe u naredna 24 mjeseca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.