Šehović: Biće dobra prilika da vidimo ko je plasirao lažnu informaciju u bacanju Molotovljevog koktela na policiju

"Ukoliko se ispostavi da neko treba da snosi odgovornost, da se to i desi"

Šehović: Biće dobra prilika da vidimo ko je plasirao lažnu informaciju u bacanju Molotovljevog koktela na policiju

Na vanrednoj sjednici Skupštine raspravlja se i o Predlogu odluke o otvaranju Parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, a u odnosu na događaje na Cetinju 4. i 5. septembra 2021. godine;

Šehović je podsjetio da se o ovoj tački raspravljalo na prethodnoj sjednici.

"Osnovni razlog za ovu inicijativu je da se utvrde sve činjenice događaja prošle godine na Cetinju, da li je bilo pretjerane upotrebe sile od strane policije. Svi potpisnici ove inicijative stava su da je Cetinje tih dana bilo izloženo nepotrebnoj količini suzavaca i gumenih metaka. Takođe, želimo da znamo i da li je bilo promjene komandne kontrole tih dana, odnosno da li su bila uključena lica koja na to nijesu imali pravo. To će biti i dobra prilika da vidimo ko je plasirao lažnu informaciju u bacanju Molotovljevog koktela na policiju, kao i po kom osnovu su angažovane određene privatne firme. Ali, vejrujem da će ova parlamentarna istraga odgovoriti i na druga pitanja koja zaokupljaju javnost", objasnio je Šehović.

Potrebno je, kako dodaje, na nepristrasan način utvrditi sve činjenice.

"Ukoliko se ispostavi da neko treba da snosi odgovornost, da se to i desi", kazao je Šehović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.