Kljajić Šćekiću: Jel Vam neprijatno da ovoliko cvilite i kukate zbog fotelja, zapalile se?

Kljajić Šćekiću: Jel Vam neprijatno da ovoliko cvilite i kukate zbog fotelja, zapalile se?

Dragoslav Šćekić, koji je koalicijom sa DPS-om izgubio svoju političku čast mora da se hvata za čast Demokrata, jer je među pojedinim SNP funkcionerima, u politickom smislu, nema. Krajnje zanimljivo, ali i tužno, ocjenjuje Martin Kljajić, odbornik OO Demokrate Berane. -

"I naravno, izjava časti je tu i uvijek će biti tu i sa njom se ponosimo i pred njom se stidi i Šćekić i svi kao Šćekić, koji su izigrali izbornu volju građana i formirali koaliciju sa DPS-om. Mi svoju riječ održasmo, usprotivismo se protiv DPS-a i svih vlada formiranih pod dirigentskom palicom DPS-a. Kako tada, tako i dan danas", navodi Kljajić.

Kako kažu, za ovog prikrivenog DPS-ovca ima par pitanja:

"Prvo, da li ste se ikad postidjeli činjenice što ste prevarili birače, formirali koaliciju sa DPS-om, sjeli u ministarske fotelje sa osam ministara koji su protiv Temeljnog ugovora, a onda smjenjivali kadrove Demokrata i na njihova mjesta dovodili kadrove DPS-a, odnosno sve one koji su protiv Temeljnog ugovora? Nijeste. 

Drugo, da li ćete građanima Crne Gore da objasnite čime ste nagrađeni za povratak DPS-a na vlast, koliko su vam dali tada, a koliko sada da ih na vlasti održite? Možete i numerički da se izjasnite. Mislimo da je to i jedini način izjašnjenja na ovo pitanje.

Treće, jeste li se makar malo počešali po političkom obrazu kada ste glasali za pomoćnika direktora ANB-a koji dolazi iz bivšeg režima, onog koji je pratio, prisluškivao, snimao i tajno fotografisao mitropolita Amfilohija, lidere opozicije, NVO aktiviste i novinare? Čisto sumnjamo.

Četvrto, da li ste se ikad postidjeli činjenice da nikad nijeste smjeli da potpišete izjavu časti da sa DPS-om nećete nikad vršiti vlast? Nijeste, jer su vama fotelje bitnije i od političke časti i od obraza.

Peto, zašto se ljutite na Demokrate što ste se posvađali, u vašoj koaliciji, sa DPS-om? Rješavajte to na koalicionim sastancima na kojima ste rušili 42. i formirali 43. DPS Vladu i nema problema.

Šesto, kako je, tokom mandata Vlade u kojoj sjedi Šćekić, Ljubo Milović pobjegao iz Crne Gore? Da je do ove Vlade ni ulični diler kokaina ne bi bio priveden, a kamoli nek visokorangirani član Kavačkog klana, već je sva sreća što Crna Gora ima časnog i nekorumpiranog SDT-a koji radi svoj posao u skladu sa Ustavom i Zakonom. Da su se ti i tebi slični pitali, mi bi danas danas imali SDT - DPS, baš kao što ste sa DPS-om dogovorili Sudski savjet kako bi isti birao DPS sudije i na taj način u potpunosti obesmislili rad nezavisnog tužioca.

Sedmo, vjerujemo najlakše pitanje za vas jer je ovo ipak pitanje iz Vaše struke. Molimo Vas, objasnite građanima kako je opljačkan Fond za zdravstvo i kako su se namještali tenderi u ovom Fondu?

Osmo, jel Vam neprijatno da ovoliko cvilite i kukate zbog fotelja, zapalile se?",  upitao je Kljajić Šćekić.

Izrazio je žal što se, kako kaže, časti sjetio tek kad su fotelje počele da se drmaju.

"Da ste o časti mislili ranije i da vam je čast bila imperativ, ne bi formirali nečasnu koaliciju i to bez skrupula i pitanja. Osim, naravno, onog pitanja koje se ticalo rasporeda fotelja.I na kraju, gospodine Šćekiću, znate da možete da nam postavite još pet stotina pitanja, al po pitanju časti nemojte. Niste mjerodavni. Ne vladate tim terminom. Krajnje Vam je nepoznat i u praksi i u teoriji", zaključio je Kljajić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.