Mandić: Dogovor stranaka koje su pobijedile na parlamentarnim izborima najbolji put za izlazak iz političke krize
Mandić

Mandić: Dogovor stranaka koje su pobijedile na parlamentarnim izborima najbolji put za izlazak iz političke krize

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je za Adria TV da 19. avgust nije "dan D" za Crnu Goru, dodajući da ne isključuje mogućnost da će neko od podnosilaca inicijative za izglasavanje nepovjerenju Vladi povući svoj potpis, čime ne bi ni došlo do glasanja u parlamentu.

Mandić smatra da je dogovor stranaka koje su pobijedile na parlamentarnim izborima najbolji put za izlazak iz političke krize u Crnoj Gori. A na pitanje da li je 19. avgust "dan D" odgovara odrično.

"Naravno da nije "dan D". Mi vjerujemo da će oni koji danas sjede u Vladi Crne Gore dobro razmisliti o našem predlogu. Nismo samo jedan put rekli, nego ponovili više puta, da ako oni ne žele razgovor i dogovor u okviru parlamentarne većine, DF će ih svakako prepustiti sudbini koju su oni sami odabrali. Mi mislimo da je to pogrešan put i vjerujemo da se možemo svi sabrati oko one ideje koja je bila pobjednička ideja na prošlim izborima",  kazao je Mandić.

Na pitanje da li je moguće da neko od potpisnika inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi, pod pritiskom sa strane, povuče potpis, Mandić je rekao da ne isključuje takvu mogućnost.

"Ništa ne bih isključio kada je u pitanju DPS, jer su upravo DPS i njihov predsjednik (Milo Đukanović) uspostavili to pravilo miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore. Pod izgovorom da se Beograd miješa u unutrašnje stvari Crne Gore u vrijeme postojanja zajedničke države, oni koji su odvajali Crnu Goru od Srbije, a tu prvenstveno mislim na političku elitu koja pripada Demokratskoj partiji socijalista, potpuno su se prepustili i predali tim međunarodnim adresama, ali nijesu u onom obimu kao što danas to vidimo kod nekih drugih političara. Ali, da je tu štetnu pojavu na prostore Crne Gore donio Đukanović – svakako da jeste",  naveo je Mandić.

Ponovio je da je DF uputio fer ponudu premijeru Dritanu Abazoviću i potpredsjedniku Vlade Vladimiru Jokoviću za resetovanje odnosa parlamentarne većine sa prošlih izbora.

"Mi insistiramo na tome da se odluke donose u Crnoj Gori. Mislimo da smo dali jednu normalnu ponudu, koja bi trebala da resetuje naše odnose i da vrati sve na izbornu volju, koju je Crna Gora iskazala 30. avgusta 2020. godine. Dakle, Demokratski front je pozvao Abazovića i Jokovića da sjednemo za sto, da se dogovorimo da ona parlamentarna većina, koja je postojala 2020. godine nakon održanih izbora, konstituiše novu Vladu. Ta Vlada bi bila tehnička, ona bi pripremala izbore. Svakako da bi u toj Vladi trebalo ostaviti mjesta za pripadnike nacionalnih manjina. Mislimo da oni treba da učestvuju u svakoj Vladi Crne Gore i to bi bilo jedno od rješenja za veliku političku krizu koja danas potresa Crnu Goru",  kazao je Mandić.

Adria TV

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.