Zeković saopštio da se ponovo dogodio incident Monahinja bacila zastavu Crne Gore postavljenu na ogradu Cetinjskog manastira (VIDEO)

Zeković saopštio da se ponovo dogodio incident Monahinja bacila zastavu Crne Gore postavljenu na ogradu Cetinjskog manastira (VIDEO)

Aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković, koji je i jedan od čelnika nadstranačkog pokreta "21.maj" saopštio je da se ispred Cetinjskog manastira ponovo dogodio incident koji nažalost potvrđuje da dio Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ne želi rješavanje problema već da im je stalo do stalnih provokacija i kolonijalnog odnosa prema Crnoj Gori.

 U ovom trenutku, u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti na Cetinju je građanin Henrik Radulović sa Cetinja kako bi policijskim službenicima predočio i video snimak o ponašanju nepoznate monahinje prema crnogorsjoj državnoj zastavi.

Radulović je prethodno, odmah po incidentu, elektrinskim putem obavijestio Upravu policije o incidentu ali snimak nije mogao da pošalje zbog veličine zbog čega i neposredno pristupio u stanicu policije.

Radulovićevu prijavu prenosimo integralno:

"Imajući u vidi da je Premijer Crne Gore Dritan Abazović javno obećao da u Crnoj Gori od dana potpisivanja takozvanog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnim crkvom kreće bolji život, da će prestati tenzije, početi pomirenje i da će Srpska pravoslavna crkva početi poštovati državu Crnu Goru, jutros, znači 6.08.2022. godine oko 10.45 sati sav srećan i poletan sam postavio na ogradu manastira državnu zastavu Crne Gore.

Nastavio sam ka gradskom trgu da zajedno sa svojom priajteljicom provedem lijep i dostojanstven dan radujući se napretku Crne Gore i svih nas u njoj. Već svega nakon nekoliko minuta monahinja SPC je skinula i rastrgla zastavu i bacila je u travu u blizini gumna ispred Cetinjskog manastira. Snimio sam je šta radi i pošao tužan i razočaran da uzmem zastavu.

Jedan lijep dan koji je za sve u Crnoj Gori mogao da bude obećavajući i radostan je uništen samo time što neko ko pripada SPC u Crnoj Gori neće da prihvati Crnu Goru kao svoju zemlju i poštuje njene simbole.

Podnosim prijavu kako bi nadležni provjerili da li u radnjama ove nepoznate mohlnahinje ima nekog prekršaja ili krivičnog djela ali i da Uprava policije preduzme preventivne radnje kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali.

Pristupiću i u službene prostorije OB Cetinje da bih dostavio ili dao na uvid i video snimak jer se isti zbog veličine ne može poslati putem emaila"

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.