DF: Vlada Dritana Abazovića od početka bila osuđena na propast, vanredni izbori najpoštenije rješenje
Demokratski front

"Formiranjem tehničke vlade doći do preduslova za izbor nove izvršne vlasti"

DF: Vlada Dritana Abazovića od početka bila osuđena na propast, vanredni izbori najpoštenije rješenje

DF smatra da izlaz iz kulminirajuće krize treba tražiti u modelu resetovanja odnosa parlamentarne većine od 30. avgusta i stranaka manjinskih naroda, kako bi kroz formiranje tehničke Vlade bili stvoreni preduslovi za pripremu i organizovanje prijevremenih parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora, poručili su iz Demokratskog fronta.

DF je, kako se navodi, od prvog dana formiranja Vlade Dritana Abazovića jasno saopštio da je “ona osuđena na propast, i da je bilo samo pitanje dana kad će njeni akteri proglasiti sopstveni kraj”.

“Jučerašnjom sjednicom Vlade i definitivno je krahirala politika nedobronamjernog miješanja stranih ambasada u procese izbora Vlade Crne Gore. Ovog puta se u raspadu druge ambasadorske Vlade otišlo čak dalje nego prilikom urušavanja prve, Krivokapićeve”, saopštili su iz DF.

Iz DF podsjećaju da je juče crnogorska javnost bila suočena i sa ozbiljnim optužbama Abazovića da je, “ministar odbrane i koordinator svih službi bezbjednosti, Raško Konjević, naručio njegovo ubistvo”.

“Ukoliko tome dodamo i ranije optužbe premijera Abazovića da su neki ministri i poslanici, koji podržavaju ovu Vladu, povezani sa kriminalnim klanovima, onda je više nego jasno da se samo čekala prva prilika da se javnost obavijesti kako je Abazovićeva Vlada završila svoj rad. I dobro bi bilo da se još ovih par sjednica, koje su im preostale, Abazović i ministri vrate na model rada Zdravka Krivokapića i njegovog održavanja sjednice Vlade putem vajber grupe. Jer, ako ovako nastave, ne isključujemo ni mogućnost da će biti ranjenih na sljedećem njihovom viđenju”, dodaju iz tet koalicije.

Prema njihovim riječima, svakome je jasno, i da nije bilo potpisivanja TU, da bi se ova Vlada, formirana, kako navode, “od strane pojedinih međunarodnih adresa, a na konstrukcionoj grešci nepoštovanja volje većine i demokratskih principa, svakako raspala i prije isteka 100 dana”.

“DF smatra da izlaz iz kulminirajuće krize treba tražiti u modelu resetovanja odnosa parlamentarne većine od 30. avgusta i stranaka manjinskih naroda, kako bi kroz formiranje tehničke Vlade bili stvoreni preduslovi za pripremu i organizovanje prijevremenih parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora. Poučeni dosadašnjim lošim iskustvom, za sve buduće procese u Crnoj Gori bilo bi važno da ovdašnji politički činioci sve odluke donose u vlastitoj kući, i da ne traže "pomoć” bilo koje inostrane adrese, inače nam nema spasa”, zaključuju iz DF.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.