Uljarević: Vlada neodrživa, izvjesni vanredni parlamentarni izbori
Daliborka Uljarević, Foto: CGO

"Kada odjednom izgubite podršku 30 poslanika znači da ste u problemu"

Uljarević: Vlada neodrživa, izvjesni vanredni parlamentarni izbori

Direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević ocijenila je da je aktuelna vlada neodrživa, te da je po njenom sudu izvjesnije skraćenje mandata Skupštini Crne Gore i održavanje prijevremenih izbora u oktobru, za kada su zakazani i lokalni u 11 opština.

Ona je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG ocijenila da se naša zemlja nalazi u trajućoj političkoj krizi koja ima svoje uspone i padove, a ovo je jedan od tih intenzivnijih perioda.

"Biće pred nama nekoliko mučnih mjeseci. Po mom sudu ova vlada je neodrživa, imajući u vidu da jedan od centralnih aktera koji je podržava u parlamentu, a koji samostalno ima 30 poslanika, dakle DPS, ako vi izgubite toliko odjednom, vi ste znači došli u problem", rekla je Uljarević.

Ostaje, kaže, da se vidi kako će se situacija riješiti na tehničko-operativnom nivou.

"Da li će se ići na izglasavanje nepovjerenja vladi, izglasavanja nove, po mom sudu to je manje moguća varijanta. Čini mi se izvjesnije skraćenje mandata Skupštini Crne Gore i prijevremeni parlamentarni izbori, te njihovo spajanje s oktobarskim, znači onih 11 lokalnih izbora", rekla je Uljarević.

Kako je ocijenila, sve to pokazuje da će aktuelna vlada ostati u tehničkom mandatu, pa ostaje da se vidi "da li će se njeni akteri sjetiti šta znači razumijevanje koncepta tehničkog mandata u odnosu na ono što su spočitavali Vladi Zdravka Krivokapića".

"A zbog građana bih naglasila da to znači samo obavljanje tekućih poslova, a nikako donošenje nekih velikih odluka koje mogu imati posljedice po sistem i državu Crnu Goru", rekla je Uljarević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.