Osnovna škola u Teksasu, u kojoj je ubijeno 19 učenika, biće srušena
Foto: Getty images

Gradonačelnik najavio

Osnovna škola u Teksasu, u kojoj je ubijeno 19 učenika, biće srušena

Osnovna škola Rob u Uvaldeu u Teksasu, gde je naorujžani napadač ubio 19 učenika i dvije učiteljice, biće srušena, rekao je gradonačelnik, a prenosi BBC u srijedu.

Don Maklohlin izjavio je to u utorak na napetom i emotivnom sastanku gradskog vijeća sa stanovnicima koji traže odgovore vezano uz pucnjavu.

Nije rekao kada će škola biti srušena.

Gnijev javnosti je nakon napada u maju porastao, a krivica se svaljuje na policiju koja je čekala više od sat vremena da se suoči s napadačem.

Maklohlin je rekao da će škola biti srušena jer "ne možete tražiti od djeteta ili učitelja da se ikada vrate u tu školu".

Osnovna škola Rob ima gotovo 600 učenika u drugim, trećim i četvrtim razredima.

Napad 18-ogodišnjaka, identifikovanog kao Salvador Ramos, doveo je do ponovne debate o zakonima o oružju na nacionalnom nivou.

Američki senatori u utorak su pogurali novi zakon koji se tiče masovnih pucnjava u, kako je rečeno, najznačajnijim novim kontrolama oružja u generaciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.