Sjeverodonjeck kao Marijupolj: Ukrajinske snage još samo u fabrici Azot
Foto: Reuters

Sjeverodonjeck kao Marijupolj: Ukrajinske snage još samo u fabrici Azot

Ruske snage osvojile su skoro čitav grad Sjeverodonjeck u luganskoj oblasti, a borbe su stigle do industrijske zone i vode se oko hemijske fabrike Azot, rekao je guverner Luganske oblasti Sergej Hajdaj. Ova situacija podsjeća na pad grada Marijupolja, gdje su se posljednje borbe vodile za čeličanu Azovstal.

Borbe se u Sjeverodonjecku odvijaju u industrijskoj zoni, a ukrajinski branioci kontrolišu jedino teritoriju fabrike Azot, rekao je Hajdaj a prenosi "Ukrajinska pravda“.

"Situacija na cijelom luganskom frontu je izuzetno teška. Primjetna je jaka ofanziva na region. Napadnuta su sva slobodna naselja u regionu. U Sjeverodonjecku ukrajinske snage kontrolišu još samo teritoriju fabrike Azot“, rekao je Hajdaj.

On je dodao da ruske snage napreduju u pravcu autoputa Lisičans - Bakmut, a da su obližnja naselja pod stalnom vatrom.

Hajdaj je demantovao navode koji dolaze iz redova ruskih i proruskih boraca da su se neki borci iz Azota već predali.

Komandant narodne milicije samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) Andrej Maročko rekao je da se u fabrici Azot u Sjeverodonjecku nalazi najvše 1.000 civila. On je dodao da su se u fabriku sklonili i ukrajinski borci i strani plaćenici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.