DPS: Podnijećemo krivične prijave protiv svih koji budu glasali za usvajanje nove sistematizacije
Demokratska partija socijalista

Uoči zakazane sjednice Odbora direktora CEDIS-a

DPS: Podnijećemo krivične prijave protiv svih koji budu glasali za usvajanje nove sistematizacije

Demokratska partija socijalista će, povodom najavljene sjednice Odbora direktora CEDIS-a, na kojoj se, shodno predloženom dnevnom redu, nastoji usvojiti nova sistematizacija i zaposliti dodatnih 300 ljudi, podnijeti krivičnu prijavu zbog klasične zloupotrebe službenog položaja i brutalnog korištenja resursa jednog od najvažnijih državnih preduzeća u partijske svrhe, saopšteno je danas iz te partije.

Poručuju da je CEDIS u prethodnih godinu i po dana, od profitabilne i zdrave državne kompanije, pretvoren u gubitaški partijski brlog, sve sa ciljem ostvarivanja partijskih interesa.

Istakli su da je u momentu promjene vlasti nakon parlamentarnih izbora broj zaposlenih u CEDIS-u bio 1.350 a da će, ukoliko sistematizacija bude usvojena taj broj biti uvećan na čak 1.960.

"Ovakvim ponašanjem nanosi se nemjerljiva šteta interesima države Crne Gore i zbog toga mora postojati jasna krivično-pravna odgovornost. U tom kontekstu, Demokratska partija socijalista će podnijeti krivične prijave protiv svih koji na sjutrašnjoj sjednici budu glasali za usvajanje nove sistematizacije", zaključuje se u saopštenju te partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.