Abazović stigao u Kijev: Podrška narodu Ukrajine u borbi za slobodu
Foto: Twitter

Premijer danas na sastanku sa Zelenskim

Abazović stigao u Kijev: Podrška narodu Ukrajine u borbi za slobodu

Premijer Crne Gore Dritan Abazović zajedno sa albanskim premijerom Edijem Ramom stigao je danas u Kijev, na poziv ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog.

"Stigli smo u Kijev sa Edi Ramom da pružimo iskrenu podršku Ukrajini i njenim građanima u odbrani prava na slobodu. Crna Gora će nastaviti da pomaže Ukrajini u ovom teškom trenutku i humanitarnoj katastrofi", napisao je Abazović na Tviteru.

Abazović je od poljsko-ukrajinske granice putovao vozom.

Nakon svečanog dočeka u Kijevu, planirana je posjeta Borodjanki, gradu nedaleko od Kijeva koji je bio pogođen ratnim razaranjima.

Premijer će se, međutim, tokom dana sastati se sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Planiran je i niz sastanaka sa drugim ukrajinskim zvaničnicima.

Podsjećamo, predsjednik Vlade Crne Gore je prihvatio poziv ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da posjeti glavni grad Ukrajine, nakon razgovora telefonom koji su imali u četvrtak.

Abazović je već razgovarao s pojedinim kolegama iz regiona i ideja je načelno bila prihvatljiva za Albaniju i Sjevernu Makedoniju, koje su kao i Crna Gora članice Nato saveza.

Premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski ne putuje u Kijev jer ima već preuzete obaveze, ali je poručio da nedvosmisleno podržava ukrajinski narod.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.