Moguće osnivanja Kriminalističe akademije u Crnoj Gori ili školovanje u Njemčkoj
Ilustracija

Moguće osnivanja Kriminalističe akademije u Crnoj Gori ili školovanje u Njemčkoj

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, vrsilac dužnosti generalnog direktora u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Hermin Šabotić i načelnik Odjeljenja za analitiku i unapređenje rada policije, Vladan Popović danas su održali sastanak sa oficirom Savezne kriminalističke policije Njemačke sa sjedištem u Beogradu, Rudiger Stransky.

Tema sastanka, kako je saopšteno, je sagledavanje mogućnosti za osnivanje Kriminalističke akademije u Crnoj Gori, gdje je naglašeno od učesnika sastanka da je crnogorskoj policije potrebna dodatna reforma u obrazovanju, te da je ovakav projekat naišao na odobrovanje od strane predastavnika ministarstva i Uprave policije, uz naglasak da i kroz izvještaje Evropske komisije prepoznata je potreba dodatne reforme obrazovanja policije u skladu sa EU standardima.

Oficir za vezu je upoznat sa trenutnim stanjem po pitanju policijskog obrazovanja, kao i statusom Policijske akademije u Danilovgradu i predloženo je da eksperti iz Savezne republike Njemačke izvrše evaluaciju trenutnog stanja obrazovanja policije u Crnoj Gori i da na osnovu toga se naprave zaključci na osnovu kojih će se izvršiti izmjena kako zakonodavnog, tako i institucionalnog okvira u dijelu obrazovanja policije, kao i opravdanosti ovakvog vida školovanja u Crnoj Gori. Takođe, predloženo je da se sagleda i mogućnost upućivanja u budućnosti policijskih službenika na obrazovanje na Kriminalističkoj akademiji u Njemačkoj - kaže se u saopštenju.

Stransky se saglasio sa navedenim predlozima i izrazio zadovoljstvo po pitanju dosadašenje saradnje sa Ministarstvom unutrasnjih poslova i Upravom policije, te istakao da se nada će i ovaj projekat biti uspješan kao i dosadašnja saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Uprave policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije su izrazili spremnost da stave sve potrebne kapacitete na raspolaganju ekspetima iz Savezne republike Njemačke kako bi projekat obrazovanja policije u potpunosti zaživio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.