Prvi mogući slučaj majmunskih boginja registrovan u Grčkoj
Ilustracija

Prvi mogući slučaj majmunskih boginja registrovan u Grčkoj

Prvi mogući slučaj majmunskih boginja registrovan je u Grčkoj, a u toku su laboratorijske analize čiji bi rezultati to trebalo da potvrde, saopštila je Nacionalna zdravstvena služba Grčke.

Riječ je o engleskom turisti koji je bio na odmoru na Kefaloniji.

Mladić ima osip na koži i druge simptome koji podsjećaju na majmunske boginje. Smješten je u bolnicu "Atikon", navedeno je u saopštenju.

Rezultati analize biće poznati u ponedeljak, navela je grčka zdravstvena služba.

Do sada su potvrđena ukupno 92 slučaja majmunskih boginja u više od 12 država, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija.

Nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa tom bolešću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.