Zelenski: Rusija Donbas pretvorila u pakao
Volodmir Zelenski

"Sve to nema nikakvog vojnog objašnjenja za Rusiju"

Zelenski: Rusija Donbas pretvorila u pakao

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je Rusiju da je region Donbasa pretvorila u "pakao", dok se tamo vode intenzivne borbe, prenosi BBC.

U noćnom obraćanja iz Kijeva, Zelenski je rekao da su ruske snage sravnile region.

"Stalni su udari na oblast Odese, na gradove centralne Ukrajine. Donbas je potpuno uništen“, rekao je predsjednik Ukrajine.

Prema njegovim riječima, sve to nema i ne može imati nikakvo vojno objašnjenje za Rusiju.

"Ovo je smišljen i zločinački pokušaj da se ubije što više Ukrajinaca. Uništite što više kuća, društvenih objekata i preduzeća", rekao je ukrajinski lider.

Ministarstvo odbrane Ukrajine optužilo je u četvrtak Rusiju da intenzivira svoje napade u Donbasu i sprječava civile da pobjegnu, navodi BBC.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.