Ministarstvo: Riješen problem sa Atletskim savezom CG

Ministarstvo: Riješen problem sa Atletskim savezom CG

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević primio je danas rukovodstvo Atletskog saveza Crne Gore, na čelu sa gospodinom Gojkom Banjevićem, predsjednikom saveza.

Glavni povod susreta bilo je, kako je saopšteno, potpisivanje ugovora za sufinansiranje programa Atletskog saveza u 2022.godini koji zbog problema koji je navedeni savez imao sa Upravom za sport i mlade u prethodnom periodu nije potpisan a o čemu je javnost bila upoznata u više navrata.

Osim navedenog, razgovarano je i o predstojećem Balkanskom juniorskom prvenstvu u Baru koje se održava 12.juna 2022.godine, statusnim pitanjima atletičara i atletičarki u cilju dalje zajedničke saradnje na unapređenju ambijenta za njihov rad kao i potrebnim koracima na realizaciji projekta izgradnje atletske staze u Podgorici.

Predsjednik Atletskog saveza Gojko Banjević se zahvalio ministru Laloševiću na brzoj reakciji i otklanjanju problema zbog kojih je do danas bilo upitno potpisivanje ugovora a samim tim i finansiranje atletike u Crnoj Gori i dodao da je i zbog ranijeg iskustva sa Laloševićem kao i današnje reakcije uvjeren da će saradnja između Ministarstva sporta i mladih i Atletskog saveza biti na najvećem nivou.

Lalošević je istakao da je otklanjanje naslijeđenog problema sa Atletskim savezom bio jedan od prioriteta Ministarstva sporta i mladih jer na to nas primarno obavezuju vrhunski rezultati koje naši atletičari i atletičarke postižu u kontinuitetu.

On je i dodao da država mora poštovati nezavisnost rada sportskih organizacija a samim tim i odluke njihovih organa.

On je, na kraju, istakao i da će "Ministarstvo pratiti potrebe sportista i sportistkinja i da će ih, u partnerstvu sa nacionalnim sportskim savezima, ispunjavati na zadovoljstvo svih onih koji su naši najbolji reprezenti u svijetu."

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.