Savković Vukčević: Crkva Srbije - na helikopterskoj visini
Nela Savković Vukčević

Savković Vukčević: Crkva Srbije - na helikopterskoj visini

Odavno je jasno da popovi Crkve Srbije ne vjeruju u zavjet skromnosti, već u moć materijalnog i bljestavog, zato što demonstracijom spoljašnjeg sjaja prikrivaju svoju tamnu misiju, a to je rušenja međuvjerskog sklada u Crnoj Gori i potiranja svega crnogorskoga, saopštila je danas Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

Navodi da je jučerašnji performans u organizaciji SPC ponovo u Pljevljima to potvrdio.

"Sasvim suprotno od stihova “Slava Bogu na visini, na zemlji mir…”, popovi se uznose u visine, što zbog sile, što zbog straha, kao 5. septembra na Cetinju, a kakvi su mirotvorci, svjedoče nebrojeni suzavci, šok bombe i gumeni meci", poručila je Savković Vukčević.

"Uzdižući se helikopterom iznad stada i države, sveštenstvo Crkve Srbije dobro zna da niko u tome ne vidi simboličku bliskost sa visinama duha, već razmetljivost najprizemnije vrste. Ali, uzdaju se u nedodirljivost pancir ćebeta, blindiranih kola, automatskog oružja i zloupotrijebljenih vjernika, računajući da im se vratilo dugo čekano Dušanovo carstvo. A trebalo bi da teže carstvu duha", zaključila je Savkovića Vukčević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.