Mevlut Čavušoglu

Čavušoglu poručio da na tom susretu najviše radi predsjednik Turske Erdogan

"Ulažemo napore da dođe do sastanka između Putina i Zelenskog"

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan nastavlja da ulaže napore da organizuje sastanak između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog, izjavio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu poslije posjete zemljama Latinske Amerike.

"Naš predsjednik vodi pregovore sa oba lidera," citirao je list Sabah ministra spoljnih poslova, prenosi agencija Tas.

Istakao je da je jedini cilj Erdogana da se riješi sukob u Ukrajini i poprave odnosi između Putina i Zelenskog.

Dodao je da je brazilski predsjednik Žair Bolsonaro najavio spremnost da organizuje posjetu lidera niza država Rusiji radi rješavanja situacije u Ukrajini.

"Venecuela ima dobre odnose sa Rusijom. I Brazil i Venecuela su rekli da rat treba da se zaustavi. Brazilski predsjednik je rekao da ako to bude od koristi predsjedniku Erdoganu, on može da organizuje posjetu Moskvi zajedno sa liderima brojnih država. Rekli smo da bismo željeli da doprinesemo tim naporima", rekao je šef turske diplomatije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.