Prodavnice zatvorene do srijede
Ilustracija

Zbog međunarodnog Praznika rada

Prodavnice zatvorene do srijede

Budući da Praznik rada pada u nedjelju, poslovni objekti u Crnoj Gori neće raditi ni 2. i 3. maja.

Ovom zabrana rada, po Zakonu o unutrašnjoj trgovinine izuzete su apoteke; specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme; benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica; pijace; štandovi – tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice; prodavnice, kiosci i automati smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka; štandovi i kiosci u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela; skladišta za trgovinu na veliko.

Pijace u Podgorici radiće po skraćenom radnom vremenu za vrijeme prvomajskih praznika.

“Povodom Praznika rada – 1. maja , pijace u Podgorici radiće skraćeno u ponedjeljak 2. maja i utorak 3. maja 2022. godine. U skladu sa tom odlukom, Zelena pijaca će raditi od šest do 15 časova, dok će Mješovita pijaca raditi od osam do 15 časova. Uobičajeno radno vrijeme ostaje za Kamionsku pijacu 24h, kao i za Stočnu pijacu od šest do 13 časova”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Iduće sedmice, podsjetimo, slavi se i veliki islamski praznik Bajram.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.