Đukanović

Đukanović čestitao Uskrs

"Moramo ostati ujedinjeni u našem bogatstvu različitih kultura i porijekla"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa, nadbiskupu barskom msgr. Roku Đonlješaju, biskupu kotorskom msgr. Ivanu Štironji, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti u Crnoj Gori, uz najbolje želje za napredak katoličke zajednice i ličnu i porodičnu sreću.

„Tokom svetog praznika Hristovog uskrsnuća, hrišćani širom svijeta raduju se dobroj vijesti o spasenju i stvaranju boljeg svijeta. Ovaj dan nade i radosti hrabri na nove početke, odgovorniji pristup postojećim problemima i budi perspektivu bolje budućnosti. Svevremena simbolika uskrsnuća kroz žrtvu podnijetu zarad dobra drugog, poziva na djela brige i saosjećanja, na davanje veće od primanja, nadahnjuje nas ostvarenju vitalnih zadataka koji su pred nama. Zato, posvećeni daljoj izgradnji snažne i prosperitetne Crne Gore duboko integrisane u civilizacijske vrijednosti Evrope i svijeta moramo ostati ujedinjeni u našem bogatstvu različitih kultura i porijekla, širiti krug mogućnosti za sve naše građane i osnažiti trajne mostove punog razumijevanja i uzajamnog poštovanja među nama", naveo je Đukanović.

Papa Franjo, dodao je, podsjeća da je poruka Uskrsa poruka života za cijelo čovječanstvo.

"Odjekuje kroz vjekove i poziva da ne zaboravimo one koji pate tražeći bolju budućnost, brojne izbjeglice uključujući mnogo djece, koji bježe od rata, gladi, siromaštva i društvene nepravde širom svijeta. Danas posebno u Ukrajini. Neka poruka obnove i života bude kredo našoj zajedničkoj posvećenosti miru i milosrđu kako bi nadvladali egoizam i aroganciji onih koji raspiruje nasilje i rat.U svijetlu ovih misli Vama, sveštenstvu, redovničkim zajednicama i katoličkim vjernicima u Crnoj Gori još jednom srdačno želim srećan Uskrs!”, zaključio je Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.