Trik za Vaskrs - obojite jaja u žuto i kafeno bez farbe

Trik za Vaskrs - obojite jaja u žuto i kafeno bez farbe

Prirodan način farbanja jaja u braon i žuto za Vaskrs – samo dva sastojka i malo mašte, dobićete divne nijanse.

Sve više ljude se iz godine u godinu odlučuje za prirodno farbanje jaja za Uskrs. Bez trošenja novca na farbe, bez hemikalija, uz dobre prirodne sastojke, možete dobiti divne nijanse od samo dva sastojka.

Uskrsnjajaja

Riječ je o kurkumi i instant kafi. U čašu vode sipajte dvije kašike kurkume u prahu, dodajte kašiku sirćeta i ubacite jaje da odstoji u čaši nekoliko sati. Dobićete nježno žutu boju, nalik pastelnoj, posebno ako koristite bijela jaja. Za intezivniju nijansu jaja, ostavite da odstoje cijele noći u improvizovanoj boji od kurkume.

Za dobijanje braon nijanse koristite instant kafu i isti postupak. Ukoliko želite da jaja imaju lijepe šare, možete ih obmotati gumicama za tegle, pokapati ih voskom od svijeće i napraviti tako tufnice, ili ih ukrasiti cvijećem i travkama.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.