Krivokapić razgovarao sa predsjednikom Kipra Anastasiadesom: Unaprijediti saradnju u svim oblastima od obostranog interesa
Foto: Vlada CG

Krivokapić razgovarao sa predsjednikom Kipra Anastasiadesom: Unaprijediti saradnju u svim oblastima od obostranog interesa

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, ugostio je danas u Vili „Gorica“ predsjednika Republike Kipar Nikosa Anastasiadesa.

Krivokapić je zahvalio predsjedniku Kipra na dosadašnjoj političkoj i ekspertskoj podršci našem procesu evropske integracije,  izrazivši očekivanje da će se pozitivna praksa nastaviti i u predstojećim fazama integracionog procesa.

Crnogorski premijer naglasio je da je članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji prioritetni cilj i stub vanjske politike Crne Gore.

Krivokapić je upoznao +predsjednika Kipra sa učincima 42. Vlade Crne Gore, naročito u pravcu ekonomskih reformi, porastu prosječnog ličnog dohotka u državi, smanjenju javnog duga i uspjesima programa "Evropa sad“.

Predsjednik crnogorske Vlade izrazio je nadu da će se budućim značajnijim trudom i zalaganjem obje države, unaprijediti saradnja u svim oblastima od obostranog interesa.  

Predsjednik Nikos Anastasiades posjetu Crnoj Gori okarakterisao je kao istorijsku, jer je u prilici da učestvuje u dogovoru i traženju najboljeg puta „kako da dvije male države ostvare punu saradnju na dobrobit svih svojih građana“. Predsjednik Anastasiades svoj dolazak u Crnu Goru vidi kao skroman, ali iskreni doprinos podršci Crnoj Gori na putu ka EU.

"Brižno pratim razvoj Crne Gore i radujem se vašem ogromnom napretku u pretpristupnim pregovorima. Sada posebnu pažnju treba obratiti na poglavlja 23 i 24, jer završna faza pregovora i učlanjenje upravo zavise od njih", rekao je Anastasiades.

Predsjednik Kipra poručio je da je nesporan interes svih članica Evropske unije da se Zapadni Balkan razvija i napreduje, te da se nada da kriza u Ukrajini neće usporiti tok pristupnih pregovora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.