Ukrajinka htjela da prošvercuje muža, sakrila ga u kutiji za igračke(FOTO)(VIDEO)
Foto: Facebook

Ukrajinka htjela da prošvercuje muža, sakrila ga u kutiji za igračke(FOTO)(VIDEO)

Punoljetni muškarci iz Ukrajine ne smiju da napuste zemlju, ali jedan 37-godišnjak sakrio se u kutiji za igračke u automobilu i sa suprugom i dvoje djece pokušao da napusti Ukrajinu.

Granična policija uhvatila ga je na prelazu Rosošani sa Moldavijom. Automobil pun igračaka i dječjih potrepština izgledao im je sumnjivo, a nakon što su provjerili dokumente ženi i djeci, pregledali su gepek.

"Kako se ispostavilo, supruga je ovako pokušala da prošvercuje oca svoje djece preko granice. Graničari nisu propustili putnika jer je zabranjen prelaz muškarcima između 18 i 60 godina starosti", javila je ukrajinska Služba granične straže.

Protiv 37-godišnjaka podnijeta je tužba za pokušaj neovlašćenog prelaska državne granice, a tužba će biti podnijeta i protiv supruge koja je prema članu 332. Kaznenog zakona pokušala nezakonito da sprovede osobe preko državne granice u Ukrajini.

Što se tiče zabrane napuštanja države, postoje i odstupanja poput medicinskih razloga, ako otac brine o troje ili više djece, ako sam odgaja dijete, ako ima dijete sa invaliditetom ili ako je usvojio dijete.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.