Spajić: Cijena nafte nastavlja da raste, Vlada nema zakonski okvir da je ograniči
Milojko Spajić

Spajić: Cijena nafte nastavlja da raste, Vlada nema zakonski okvir da je ograniči

Nafta najskuplja od 2008. godine, nažalost očekujemo dodatna povećanja cijena, koja mi kao vlada nemamo zakonski okvir da ograničimo, napisao je Milojko Spajić, ministar finansija i socijalnog staranja, na Tviteru.

"Nadamo se da će parlamentarci iz 3. puta shvatiti zašto je bitno da se izglasa zakon o akcizama, i time omogući smanjenje do 20 odsto u ovakvim situacijama", navodi Spajić.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore je, na 60. sjednici utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama.

"U cilju obezbjeđenja stabilnosti cijena naftnih derivata kao i zaštite životnog standarda građana usljed njihovog povećanja na svjetskom tržištu, odredbama predloženog zakona daje se mogućnost Vladi da donese odluku o umanjenju iznosa akcize do 20 odsto, za bezolovni benzin i gasna ulja, na period od mjesec dana", naveli su tada iz Vlade.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.