Ivanović: Rukovodstvo SNP-a za ulazak u manjinsku Vladu
Dragan Ivanović, Foto: SNP

"To ne znači koaliciju sa DPS-om"

Ivanović: Rukovodstvo SNP-a za ulazak u manjinsku Vladu

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) biće održana u ponedjeljak, saopštio je šef poslaničkog kluba te stranke Dragan Ivanović. On je kazao i da je rukovodstvo SNP-a "za ulazak u manjinsku vladu".

"Tražili smo prioritete od kojih nećemo odustati ni poslije ponedjeljka, ako ih ne bude", kazao je Ivanović gostujući na TV Prva.

Ivanović je rekao da nova vlada neće biti takva da će bilo ko biti zaštićen ili da će biti pojedinaca koji će biti iznad zakona.

"Moramo rješavati pitanje v.d. stanja. Znamo koliko je važan Ustavni sud, ne smijemo dozvoliti da ostanemo bez Ustavnog suda", ukazao je Ivanović. 

On je rekao da je važno da institucije prorade i to je od presudnog značaja za evropski put Crne Gore.

Ivanović je negirao da ulazak u manjinsku vladu znači koaliciju sa DPS-om. 

"DF je bio korektan u odnosu prema SNP. To što je radila Demokratska Crna Gora prosto je nejverovatno i neka im služi na čast. Nova vlada ako bude formirana, imaće kao prioritete popis stanovništva, Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom i zakon o porijeklu imovine", rekao je Ivanović. 

Sjednica Glavnog odbora SNP-a u ponedjeljak

Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) zasijedaće u ponedjeljak i donijeti odluku o mogućem ulasku u manjinsku vladu, potvrđeno je ranije danas. Sjednica počinje u 15 časova. 

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predložio je lidera Građanskog pokreta URA i dosadašnjeg vicepremijera Dritana Abazovića za mandatara nove vlade.

Abazović je ranije pozvao SNP da što prije donese odluku da li će biti dio nove vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.