Putin: Niste nam ostavili drugi izbor,  nemoguće odgovoriti drugim sredstvima
Vladimir Putin

Putin: Niste nam ostavili drugi izbor, nemoguće odgovoriti drugim sredstvima

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Ukrajina Rusiji nije ostavila drugu mogućnost sem ove.

On je rekao da Zapad nije popuštao u pogledu ruskih zahtjeva, te da Rusija nije imala drugu opciju.

"Ne želimo da ugrozimo svjetski poredak", rekao je on.

„Ono što se dešava je iznuđena mjera“, rekao je Putin o vojnoj operacijama u Ukrajini.

„Oni nam nisu ostavili nikakvu šansu da uradimo drugačije. Bezbjednosni rizici su stvoreni tako da je bilo nemoguće odgovoriti drugim sredstvima“, rekao je on.

Obraćajući se predstavnicima ruske poslovne zajednice, Putin je rekao da Moskva nema drugog izbora osim da djeluje u Ukrajini i da ruski partneri to treba da shvate. Iako je ovaj sastanak ranije planiran, Putin je rekao da se i dalje održava „pod vanrednim uslovima“,prenosi B92.

Putin je takođe rekao da bi vlada trebalo da da više slobode preduzetnicima, ali da ne može da predvidi geopolitičke rizike. Svi mi, pa i vi, razumijemo svijet u kome živimo i spremni smo na ovaj ili onaj način za ono što se sada dešava u smislu politike ograničenja i sankcija“, rekao je Putin.

„Naravno, trenutna geopolitička situacija dovodi do toga da će ruski ekonomija morati da radi u teškim uslovima, uzimajući u obzir ograničenja raznih vrsta, ali želim da potvrdim da je to naučila ne samo država, već i privreda u cjelini, da preživimo krize, ali i ruski biznis. Još od 2014. godine naučio sam da se prilagođavam kriznim situacijama“, rekao je Aleksandar Šohin, predsjednik Ruskog saveza industrijalaca i preduzetnika (RUIE).

„Razumijemo da će nove sankcije biti mnogo strože od svih prethodnih, pogodiće mnoge sektore“, dodao je Šohin, napominjući da će „ruske kompanije morati da rade još energičnije i efikasnije, da obezbijede nesmetan rad svojih preduzeća, izbjegavajući smanjenje radnih mjesta, nestašica, povećanje cijena".

„Biće neophodno sprovesti strategiju supstitucije uvoza, tražiti nove partnere u onim zemljama koje su spremne da nastave saradnju, ali, naravno, mnogo zavisi i od uspjeha rada vlade“, dodao je šef RUIE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.