Koprivica: Manjinska Vlada neće proći, Abazović da nas prebroji ako mu basta
Momo Koprivica na protestu, Foto: RTCG

Večeras protesti u Nikšiću organizovani protiv formiranja manjinske Vlade

Koprivica: Manjinska Vlada neće proći, Abazović da nas prebroji ako mu basta

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica rekao je da iz Nikšića šalju jasnu poruku Crnoj Gori - manjinska vlada s DPS-om i povratak mafijaša na tron neće proći. Građani su se okupili na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću, gdje je Demokratska Crna Gora organizovala protest zbog, kako su kazali, namjere dijela političkih subjekata da formiranju manjinsko-tehničku vladu i iznevjere volju birača iskazanu na izborima 2020.godine

Koprivica je rekao da lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović odbija da prihvati predlog Vlade u kojoj je bio jedini političar da se glasa za prijevremene parlamentarne izbore. Podvukao je da su izbori najpoštenije rješenje. 

"Glasao si hrabri građanine, da ne budeš podanik, zato ustani, odbrani i pobijedi. Počeo si da primaš i veće plate, dosta su te držali u bijedi", rekao je Koprivica. 

On je Abazoviću poručio da "dođe da nas prebroji ako mu basta". Kazao je da se volja naroda mora poštovati. 

"Oslobodio se narod Crne Gore straha, nećemo dozvoliti da se poništi i precrta 30.avgust 2022.godine", kazao je Koprivica.  

Poslanik Demokrata je kazao da Abazović nema "ne 49, nego nema ni 41". 

"Nije sramota biti smijenjen, sramota je iza leđa ljudima praviti paktove s DPS-om i smjenjivati prvog demokratski izabranog predsjednika crnogorskog parlamenta", kazao je Koprivica. 

Posljednji sličan protest organizovan je u Podgorici. Prije toga, u Kolašinu i Pljevljima. 

Očekuje se da večeras govore čelnici Demokratske Crne Gore. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.