Italijanski tužilac: Narkotici i oružje iz CG završavaju na obalama Pulje
Gargano u Pulji

Italijanski tužilac: Narkotici i oružje iz CG završavaju na obalama Pulje

Zamjenik tužioca u Fođi Antonio Laronga, koji je objavio knjigu "Kvarta mafija", izjavio je da je podregija Gargano u Pulji neka vrsta balkona za Balkan - gdje se dopremaju narkotici i oružje iz Crne Gore i Albanije, između ostalih. Francuski "Francetvinfo" donosi priču o manje poznatoj "Kvarta mafiji", odnosno snažnoj kriminalnoj organizaciji čije je sjedište u gradu Fođa.

Prema izvještaju, u Italiji "Kvarta mafija" prkosi državi najčešće eksplozivom. Desetak eksplozija bombi dogodilo se od početka godine u blizini Fođe u Pulji.

Ovi napadi se pripisuju "Kvarta mafiji“, organizaciji koja je dugo ignorisana a sada je kvalifikovana kao "vanredna situacija na nacionalnom nivou".

"To je mafija o kojoj nismo pričali: 'Četvrta mafija'. Posle 'Koza Nostre' na Siciliji, te 'Kamore' u Kampaniji i 'N'drangete' u Kalabriji, ovdje je 'Kvarta mafija' na sjeveru Pulje", piše u članku,prenosi portal RTCG.

Ova organizacija, kako se navodi, uspijeva da se infiltrira u administraciju i ekonomsko tkivo. Već je postavila oko 15 bombi u Fođi.

Piše i da su otkrivene njihove veze sa organizovanim kriminalom na Balkanu. 

Antonio Laronga, zamjenik tužioca u Fođi, kaže da mafija i dalje koristi ultranasilne metode: napade, bombe, ubijaju, a kada je potrebno vrše i druge nasilne zločine.

"Trguju narkoticima, švercuju, bave se iznudom i stvaraju veze sa organizovanim kriminalom na Balkanu. Jer je Gargano neka vrsta balkona, terase za Balkan: 100 nautičkih milja obale je dovoljno da se iskrcaju narkotici i oružje iz Crne Gore, Albanije, i drugih", rekao je Laronga. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.