Filološki fakultet UCG raspisao poziv za multidisciplinarne studije u okviru Žan Mone akcije
UCG

Filološki fakultet UCG raspisao poziv za multidisciplinarne studije u okviru Žan Mone akcije

Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore raspisao je prvi poziv za studente prve i druge godine master studija, kao i specijalističkih studija, na Filološkom i Filozofskom fakultetu, za Multidisciplinarne studije o migracijama i integracijama kroz interkulturalni dijalog – EMIMI.

Ove studije su dio istoimenog projekta koji se realizuje kroz grant iz akcije Žan Mone Moduli, a koji je dobio Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore. 

"S obzirom na to da diplomirani studenti filoloških disciplina pokrivaju važne pozicije u javnoj upravi, ali i u međunarodnim institucijama, neophodno je da se osposobe za oblast evropskih studija", kazala je koordinatorka projekta, doc. dr Sonja Špadijer 

Predloženi modul se sastoji od osam tematskih cjelina koje će se realizovati dva puta sedmično, u okviru dvočasovnih blokova u martu, aprilu i maju akademske 2022. godine. Vještine stečene tokom ovog modula biće opisane u sertifikatu koji će se studentima izdati na kraju kursa.

U realizaciji projekta učestvuju profesori humanističkih i društvenih nauka Filozofskog, Fakulteta političkih nauka, Ekonomskog i Filološkog fakulteta.

"Ovaj projekat ćemo realizovati sa multidisciplinarnim timom stručnjaka i mladih istraživača (iz oblasti prava, političkih nauka, istorije, ekonomije, lingvistike) koji će koristiti različite metodologije i sprovoditi brojne aktivnosti (kurseve, radionice, istraživanja, kreiranje web stranice, OER, konferenciju, pisanje naučnih članaka, publikovanje materijala prikupljenog tokom realizacije projekta itd)", objašnjava Špadijer.

Predavanja se održavaju na Filološkom fakultetu u Nikšiću, sa kombinovanim modelom nastave (blended learning/uživo i/ili onlajn). Program modula se ne akredituje te ne predviđa ocjenjivanje. 

Realizaciju Žan Mone EMIMI modula podržava Evropska unija kroz program ERASMUS+, a sufinansira ga UCG.

Akcija Žan Mone u oblasti visokog obrazovanja podržava nastavu i istraživanje u oblasti studija Evropske unije širom svijeta. Pod EU studijama podrazumijeva se proučavanje Evrope u cjelini, sa posebnim naglaskom na EU dimenziju, iz unutrašnje ali i iz globalne perspektive.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.