Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra 11.februara u 20h
Jelena Jovanović Nikolić, foto: Mediabiro

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra 11.februara u 20h

Prvi koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra u ovom mjesecu publika će imati priliku da čuje u petak 11.februara sa početkom u 20h, u Muzičkom centru Crne Gore.

Pod upravom gostujućeg šefa-dirigenta Mladena Tarbuka, sa crnogorskim simfoničarima, u prvom dijelu koncertne večeri će nastupiti crnogorski pijanista i dekan Muzičke akademije na Cetinju Bojan Martinović.

“ Za ovaj koncert određen je repertoar koji podrazumijeva  djela  iz prve Bečke škole, odnosno iz opusa Volfganga Amadeusa Mocarta, njegovu simfoniju broj 39, kao i koncert za klavir i orkestar “ Carski koncert”, koji će pijanista Martinović tumačiti zajedno sa našim simfoničarima”, kazala je rukovoditeljka službe marketinkga Muzičkog centra Jelena Jovanović
Nikolić za Mediabiro.

Jovanović Nikolić napominje da će publika , pored ove dvije kompozicije, biti u prilici da čuje i djelo iz XX vijeka, Britanskog kompozitora Bendžamina Britna. Varijacije na temu Frenka Bridža, i dodaje da su i za ostatak februara pripremili bogat program.

“Naredni koncert je 22.februara , i veliko mi je zadovoljstvo da najavim da će, zajedno sa našim ansamblom, takođe pod upravom maestra Tarbuka, kao solista nastupiti violinista Roman Simović.Tom prilikom čućemo djela  Čajkovskog u D – duru, koncert za violinu i orkestar. U februaru nas očekuju još dva događaja, u pitanju je jedan kamerni koncert Bassonegro  sastava, i dječiji matine K.Sen – Sans: Karneval životinja”, rekla je Jovanović Nikolić.

Za sve događaje u mjesecu februaru karte su u prodaji.Informacije o kartama i samim događajima mogu se naći na društvenim mrežama Muzičkog centra, kao i pozivom broja biletarnice 068/366-319.   

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.