Zeković: Odbrana i posljednji dani pokazuju karakter odlazeće vlasti
Bojan Zeković

Zeković: Odbrana i posljednji dani pokazuju karakter odlazeće vlasti

Karakter odlazeće vlade najbolje pokazuje njena “odbrana i posljednji dani”. Bolesna vezanost za funkcije “eksperata i apostola”, najjasnije odslikava prirodu onih koji su na posao došli taksijem, a što je predstavljeno kao vrhunac demokratskog dostignuća, ocijenio je Bojan Zeković, potpredsjednik SDP-a.

Zeković ističe i da je vrijeme pokazalo da je SDP bio u pravu.

"Od početnog entuzijazma, kada je želja za promjenama mnoge spriječila da vide pozadinu svega, nakon godinu dana prevara, uspjeli su razočarati i one koji nijesu očekivali ništa više od prekida loših praksi bivše vlasti i elementarne političke pristojnosti. SDP, iako je bila opozicija i bivšoj vlasti, nije prihvatila poziv da bude dio sadašnje, već je od samog početka ukazivala na greške, nerijetko i lošu namjeru aktuelne većine. Nažalost, vrijeme je pokazalo da smo bili u pravu.

Danas su odlazećom vladom najrazočaraniji upravo oni koji su je izabrali i podržavali. Promjena lose vlasti, kao suština demokratije, zloupotrebljena je i iskorišćena za pokušaj podvođenja Crne Gore tuđim intersima i povratak u prošlost, dok su zloupotrebe vlasti ne samo nastavljene, već i unaprijeđene", kaže Zeković.

Umjesto da promjena vlasti obezbijedi smirivanje tenzija, prema riječima Zekovića one su nikada izraženije, upravo zbog pokušaja vlade da uruši građanski i sekularni karakter Crne Gore i njenu suštinsku nezavisnost.

"Potpuno paralisane evropske integracije, pad investicija, rast broja nezaposlenih za 12.000 u trenutku kada EU bilježi najveću zaposlenost u zadnjih ¼ vijeka, pravosudni sistem u VD stanju ili disfunkcionalni rezultat su jednogodišnjeg služenja tuđim interesima.

Nadamo se da će iz svega što nam se dešavalo svi izaći pametniji. Bivša vlast uvidjeti i javno priznati sopstvene greške koje su dovele do ovakve većine, a konstituenti dosadašnje većine priznati stratešku pogrešnost dosadašnjeg djelovanja", zaključuje Zeković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.