Nisu znale da se tjestenina kuva u vodi pa zapalile kuhinju
Ilustracija

Nisu znale da se tjestenina kuva u vodi pa zapalile kuhinju

Koliko je Italijanima važna tjestenina najbolje ilustruje događaj iz 2018. godine, kojeg su se mnogi sad ponovno prisjetili na društvenim mrežama. Naime, tada su tri američke studentkinje na razmjeni u Italiji izazvale požar, jer su pokušale da skuvaju tjesteninu, ali bez vode.

Incident se dogodio u Ulici Pellicceria u centru Firence, a vatrogasci su brzo uspjeli da ugase plamen koji je zahvatio dio kuhinje. Pozvana je i policija. Tri djevojke su, pokazalo se zatim, kupile testeninu i, kad su došle kući, stavile je u lonac i upalile šporet. Priznale su da nisu znale da im je potrebna i voda u loncu.

Nekoliko minuta kasnije lonac se zapalio, zbog čega su morale pozvati vatrogasce. Vijest o studentkinjama koje nisu znale da skuvaju testeninu proširila se brzo tom zemljom, pa se odmah oglasio i šef Fabio Picchi koji je studentkinjama odlučio da pokloni četvorosatni kurs kuvanja testenine.

– Kao generacija i kao Firentinac, osjećam se krivim. Osjećam da je u ovom gradu došlo do snažnog komunikacijskog deficita. Šta smo prenijeli ovim djevojkama koje su ovdje došle studirati i pokušale napraviti najtipičnije jelo naše gastronomske kulture? Nemamo se čemu smijati, nije to smiješno. Odlučio sam im pokloniti 4 sata besplatnog kurs kuvanja italijanske hrane, a pozivamo ih i na ručak u moj restoran – rekao je šef za italijanske medije.

Priča o nesrećnim studentkinjama sad je ponovno osvanula na 9GAG-u, te nasmijala hiljade ljudi.

Index

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.