Medojević: Crna Gora mora biti i srpska i crnogorska, ali ne na štetu ni Bošnjaka, ni Albanaca, Muslimana i Hrvata
Nebojša Medojević

Medojević: Crna Gora mora biti i srpska i crnogorska, ali ne na štetu ni Bošnjaka, ni Albanaca, Muslimana i Hrvata

"Crna Gora ne može opstati kao država ako je anti-crnogorska. To je je bila 90-te. Ali ne može opstati kao država, ako je anti-srpska. Crna Gora mora da nađe balans. Ona mora biti i crnogorska i srpska, ali ne na štetu ni Bošnjaka, ni Albanaca Muslimana i Hrvata. Taj balans između crnogorskih Crnogoraca i crnogorskih Srba je temelj opstanka države", poručio je lider Pokreta za Promjene Nebojša Medojević.

"Džaba Ambasade, džaba Eskobar, džaba Picula, džaba Željko Ivanović i Miško Perović, džaba Soroš, džaba memorandumi i manjinske Vlade. Srbi i srpstvo su u temeljima naše države i u kulturnom i duhovnom identitetu svakog pravoslavca. Kao i Crnogorci i crnogorstvo! To su dva dijela iste duhovne, kulturne, civilizacijske cjeline! Jedni druge ne možemo pobjediti ni uništiti niti eliminisati iz Crne Gore", kazao je Medojević.

Dodaje da je jedino racionalno i održivo rješenje istovremeno i najlakše.

"Da sjednemo i da se dogovorimo o zajedničkom šivotu i međuosbnim odnosima uvažavanja, poštovanja, tolerancije i ujedinimo oko interesa naših porodica, naše djece, njihove budućnosti i obnavljamo skupa porušenu i opljačkanu državu Crnu Goru.Svi pokušaji asimilacije, diskriminacije, segregacije, progona i eliminacije Srba i srpstva iz Crne Gore vode zemlju u nestabilnost, sukobe i nestajanje Crne Gore", kazao je Medojević.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.