Vučić premijeru Australije: Čemu iživljavanje nad Novakom i njegovom porodicom
Novak Đoković

Vučić premijeru Australije: Čemu iživljavanje nad Novakom i njegovom porodicom

Reagujući na najnovija dešavanja u vezi sa slučajem tenisera Novaka Đokovića u Australiji, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na društvenoj mreži Instagram saopštio "da smo se suočili sa velikim pritiscima" i pozvao premijera Australije da se prestane sa "iživljavanjem nad teniserom, njegovom porodicom i srpskom nacijom".

„Poštovani građani, suočeni smo sa mnogo problema, sa pritiscima iz dijela svijeta, ali ono što nam nikada nisu uspjeli da oduzmu, to je naše srce, ponos i dostojanstvo. To govorim zbog svega što se zbiva u Melburnu i ne zato što me zanima dobijanje političkih poena, već zato što su napadi i pritisci na Novaka Đokovića, državljanina Srbije iz nama nepoznatih razloga dostigli takve razmjere da je nemoguće za mene da se ne oglasim“, naveo je u video poruci Vučić, prenosi N1.

Kaže da se oglasio nakon što je odluku o ukidanju vize Đokoviću pozdravio premijer Australije.

„Vjerovatno ni riječ ne bih rekao da posle ponovljene odluke da se ukine viza Đokoviću, da se nije oglasio i premijer Australije i pozdravio tu odluku. Začuđen sam zbog činjenice da takve odluke mogu da donose izvršni organi vlasti a nakon sudskih odluka. Time su nam samo pokazali kako kod njih izgleda nezavisno pravosuđe. Ja bih se ovdje vratio na moralno pitanje. Ako ste htjeli Novaku da zabranite da po deseti put osvoji titulu, zašto mu odmah niste rekli da ne može da dobije vizu i zašto ga niste vratili odmah“, upitao je Vučić.

Dodao je i da će se Srbija boriti za Đokovića i da bilo kakva odluka u vezi sa njim, neće promijeniti "sud našeg naroda o narodu Australije, ali i o Novaku Đokoviću".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.