Zašto je loše da nosite istu odjeću dva dana?
Ilustracija

Zašto je loše da nosite istu odjeću dva dana?

"Ova majica nošena je samo jednom, mogu to opet obući prije nego što je stavim na pranje" - Sigurno ste barem jednom pomislili ovo kada ste se spremali za novi dan, ali čak i ako još uvijek miriše na omekšivač i dezodorans, nije dobro obući majicu koja je već nošena.

Iako na prvu ne izgleda tako, sigurno je upila znoj tokom prvog nošenja, a samim time su se stvorile i bakterije. Sve to može dovesti do neželjenih posledica – i to na vašem tijelu.

Kako prenosi Bright Side, mogu se pojaviti akne na leđima i prsima. Ako ste primijetili da se često stvaraju u poslednje vrijeme, a niste mijenjali kozmetičke proizvode ili nešto u ishrani, možda je u pitanju nedovoljno čista odjeća. Raširile su se bakterije i znoj, začepile su se pore i nastale akne.

Osim njih, može doći do pojave iritantnijih stanja na koži – osipa, crvenila i svrbeža. Jednostavno, znoj koji je nošena majica upila iritira kožu i dolazi do crvenila, sitnih tačkica i svraba. Ovo se posebno događa kad je majica od sintetičkih materijala.

Veći dio bakterija stvorio se zbog vašeg znoja, masnoće i mrtvih ćelija kože, ali sjetite se samo gdje ste sve bili u majici i na kakve ste se površine naslanjali – radni sto u kancelariji, lift, sedište u javnom prevozu… Na tim mjestima nalaze se i tuđe bakterije, a nikako ih ne želite prenositi na svoje tijelo. Zato nakon svakog nošenja, čak i onog kraćeg, majicu stavite na pranje, prenosi Večernji list.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.