Spajić: Očekujemo kratkoročno otpuštanje radnika zbog povećanja zarada
Milojko Spajić

Spajić: Očekujemo kratkoročno otpuštanje radnika zbog povećanja zarada

Ekonomski benefiti od programa Evropa sad biće brzo vidljivi, poručio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, dodajući da ne očekuje rebalans budzeta niti grčki scenario u narednoj godini.

"Mislim da će ekonomski benefiti biti vidljivi već sredinom, do kraja sljedeće godine. Očekujemo velike benefite za poslodavce, građane i državu", rekao je Spajić.

Spajić je za Televiziju Vijesti rekao da u Ministarstvu kratkoročno očekuju otpuštanja radnika zbog povećanja zarada ali da će uraditi sve da se to ne desi.

"Sigurno će biti nesavjesnih poslodavaca koji će pokušavati da se dovijaju sa novim pravilima. Međutim, mi smo spremni za takav scenario. Srednjoročno da ćemo da uradimo sve da se to ne desi", rekao je Spajić.

On je naveo da će insistirati na povećanju akciza, iako je taj predlog vlade odbijen u Skupštini, zato što riječ o akciznom kalendaru, na kojem Evropska unija insistira.

Spajić je, na pitanje zašto misli da će se vladajuća većina tokom naredne godine predomisliti po pitanju akciza, odgovorio da odluka parlamenta nije zasnovana na ekonomskoj računici.

"Mislimo da su oni više politički odlučili da nas kazne. Zato smatram da ćemo ići sa dijalogom između Skupštine i vlade, i nadamo se najboljoj mogućoj saradnji", rekao je Spajić.

Upitan da li država ima novca da naredne godine isplaćuje naknade majkama sa troje i više djece, Spajić je poručio da se te nadoknade neće usklađivati.

"Naknade neće iznositi 700 eura 2023. godine. Dio skupštinske većine, koji je predložio zakonsko rješenje, je garantovao da ćemo se uklopiti u 20 miliona, koliko je odvojeno za ovu i sljedeću godinu", rekao je Spajić.

Spajić je poručio i da država ima novca za usklađivanje penzija sa rastom plata i cijena.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.