Žičara Kotor- Lovćen biće turistička atrakcija, vrijedna 20 miliona eura
Ilustracija

Žičara Kotor- Lovćen biće turistička atrakcija, vrijedna 20 miliona eura

"Višegodišnja obećanja o izgradnji žičare Kotor- Lovćen za nekoliko mjeseci smo pretvorili u rezultate što je potvrđeno na jučerašnjoj sjednici Vlade", saopštio je ministar Ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Na Tviteru ističe da vjeruje da je to sjajna vijest koju vide kao razvojnu šansu za građane ovog dijela Crne Gore i kao priliku za nove investicije.

"Ključno, dobićemo turističku atrakciju koja će svima omogućiti potpuno novi doživljaj Boke i Nacionalnog parka Lovćen. Slijedi potpisivanje ugovora, a onda i stvaranje preduslova koji će omogućiti što skoriji početak radova", poručio je Milatović.

Vlada je sinoć usvojila Informaciju o realizaciji tendera po osnovu Javnog oglasa za nadmetanje u otvorenom postupku za realizaciju projekta žičare Kotor – Lovćen, prihvatila Predlog ugovora o koncesiji i donijela Odluku o davanju koncesije za realizaciju projekta žičare. 

U diskusiji je naglašeno da su uspješno okončani pregovori sa Konzorcijumom Novi Volvox d.o.o. i LEITNER AG / SpA u vezi sa izgradnjom žičare koja će povezivati Kotor sa lokalitetom Kuk na Lovćenu, čime će se obogatiti turistička ponuda Crne Gore, a stvoriti uslovi za jedinstven doživljaj Bokokotorskog zaliva.

Ukupna investicija potrebna za realizaciju ovog projekta procijenjena je na iznos od 20 miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.