Bjelorusija uvodi embargo na uvoz hrane iz CG
Ilustracija

Od 1. janara

Bjelorusija uvodi embargo na uvoz hrane iz CG

Bjelorusija od 1. januara 2022. godine uvodi embargo na uvoz širokog spektra prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele sankcije protiv zvaničnog Minska, među kojima je i Crna Gora, saopštila je pres-služba bjeloruske vlade.

"Utvrditi spisak robe, porijeklom iz EU i njenih članica, SAD, Kanade, Norveške, Albanije, Islanda, Sjeverne Makedonije, Ujedinjenog Kraljevstva, Crne Gore, Švajcarske, zabranjene za uvoz na teritoriju Belorusije i prodaju na teritoriji Bjelorusije“, navodi se u dokumentu, objavljenom na portalu pravnih informacija, preosi Sputnjik.

Na listi hrane čiji je uvoz zabranjen našle su se mesne prerađevine, so, konditorski proizvodi, mlijeko, orasi, voće, žive svinje... Embargo se neće odnositi na hranu za bebe i neke druge artikle.

Glavne odredbe stupaju na snagu 1. januara 2022. godine i važe šest mjeseci. U slučaju dalje negativne dinamike odnosa lista zabranjenih proizvoda može se dopuniti, precizirano je u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.