Kovačević: Premijer da ponudi rekonstrukciju Vlade
Marko Kovačević

Kovačević: Premijer da ponudi rekonstrukciju Vlade

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević smatra da bi premijer Zdravko Krivokapić trebao da ponudi rekonstrukciju Vlade koja bi, kako je kazao, odražavala izbornu volju građana i na taj način Vladu učini stabilnijom.

On ističe da za to još uvjek ima vremena.

"Mislim da bi ta inicijativa trebala da potekne od samog premijera i da on ponudi rekonstrukciju vlade koja bi odražavala izbornu volju. Mislim da postoji još vremena da premijer da ponudu i da uloži svoj autoritet, i da predlog koji će razriješiti trenutnu situaciju. Kada pokrivate tako odgovornu poziciju imate i odgovornost za to i obavezu da i vi tu situaciju razriješite. Ne vidim da se premijer trudi, mogo više to čini parlamentarna većina ali mislim da bi to donijelo novu stabilnost kako bi se moglo raditi normalno do kraja mandata", kazao je Kovačević u emisji Link na Radiju Crne Gore,prenosi portal RTCG.

Ako se to ne desi kaže da DF neće rušiti vladu sa DPS-om.

"Mi se time nećemo baviti ali želimo da se sitaucija pozitivno razriješi. Postoji i mogućnost da se u okviru novu paramentarne većine napravi dogovor o novoj Vladi koja bi funkcionisala i koja bi sigurno bila funkciolanija od trenutne", dodao je Kovačević.

Opštinska kasa u Nikšiću za 2022. neznatno je teža od ovogodišnje, tako je i sa kapitalnim budžetom, kazao je Kovačević.

Napominje da je za danas zakazana javna rasprava o budžetu te opštine.

"On je za oko 200 hiljada eura jači nego ovogodišnji a kapitalni budžet će biti za oko 100 hiljada viši. Vidjevši dešavanja na državnom nivou i neizvjesnost usvajanja budžeta pa i u slučaju usvajanja novi planovi koji se donose nijesmo uspjeli da procijenimo njihov uticaj na lokalne budžete. Odlučili smo se da to sačuvamo na nivou ovogodišnjeg budžeta", kazao je Kovačević u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

On napominje da su u maju, kada su došli na vlast zatekli 1,5 miliona eura u kasi opštine i kaže da im na taj način nije ostavljena dobra osnova za rad.

"Napominjem da je budžet 2020. je bio 5 miliona, 2019, 6 miliona eura, tako da nam nije ostavljena dobra osnova za dalji rad. Naši politički protivnici su vjerovano mislili da nećemo uspjeti da održimo ni trenutno stanje ali smo pokazali da možemo da donesemo i bolji bdžet nego su to oni uradili. Na nama je da kreativnom relizacijom pokažemo da možemo da ga realizujemo ukorist svih građana", kazao je Kovačević i u okviru kapitalnog budžeta najavio preko 12 projekata.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.