UCG: Profesorica Vesna Bošković izlaže na svjetskom Bijenalu grafike (VIDEO)
Foto: UCG

UCG: Profesorica Vesna Bošković izlaže na svjetskom Bijenalu grafike (VIDEO)

Profesorica Fakulteta likovnih umjetnosti Vesna Bošković izložila je svoj rad na svjetskom BIjenalu grafike „20 Biennale Internationale de la gravure de Sarcelles", na kojem učestvuje 250 umjetnika svijeta sa 450 grafika.

Profesorica Bošković se predstavila sa dvije grafike, pod nazivom „* segmenti radova iz opusa "Rekonstrukcija jednog trenutka".

„Zadovoljstvo je pojaviti se na velikoj umjetničkoj sceni, što svakom umjetniku pruža satisfakciju u radu. Grafike/instalacije su mnogo svojstvenije mom umjetničkom izrazu, vjerujem da će se ubuduće otvoriti mogućnost da se predstavim i na taj način. Grafički list je mnogo lakše poslati nego monumentalne grafike/instalacije, koje bi zahtijevale poseban tretman pakovanja i naravno sredstava“, kazala je profesorica Bošković. 

Od 1980. godine Međunarodno bijenale grafike u Sarcelles postalo je veliki umjetnički događaj u svijetu. Kustos ove izložbe je Jean-Paul Le Provost, a umjetnik osnivač Bijenala Jean- Pieerre Tanguy, počasni profesor grafike Nacionalne akademije lijepih umjetnosti u Parizu.

 

 

Ova izložba se smatra jednom od najvećih smotri grafike uopšte. Posjetiocima je dostupna od  27. novembra do 12. decembra 2021. godine.

Profesorica Bošković ja kazala da na Fakultetu studenti upravo rade na pripremi za jedno veliko međunarodno bijenale grafike. „Činimo napore u radu i želimo da vjerujemo da će biti selektovani od strane zirija, kao što je bio slučaj i do sada“, kazala je Bošković.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.