Zatvor za Bjelopoljca: Vozio sa gotovo 5 promila alkohola u krvi
Ilustracija

Stanje alkoholne kome

Zatvor za Bjelopoljca: Vozio sa gotovo 5 promila alkohola u krvi

40-godišnji Bjelopoljac H.E. kažnjen je sa 50 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncetraciji od 4,96 promila u krvi.

Kako se ističe u saopštenju Suda za prekršaje u Bijelom Polju njemu je zabranjeno i upravljanje vozilom pola godine.

"Zbog prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 4,96 promila u krvi, sudija Andrijana Bulatović, je okrivljenom H.E. (40) iz Bijelog Polja, izrekla kaznu zatvora u trajanju od 50 dana, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci i tri kaznena boda", navodi se u saopštenju.

Ta količina alkohola u krvi, prema zdravstvenim parametrima, izaziva alkoholnu komu, pa i moguću smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog pritiska ili gušenja tokom povraćanja zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tečnost izbacila iz pluća.

Takođe, zbog prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – odbijanje podvrgavanja ispitivanju prisustva alkohola u organizmu, sudija Ahmet Međedović je okrivljenoj B.B.(45) iz Bijelog Polja, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 400 eura, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od četiri mjeseca i tri kaznena boda.

Osim toga, zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru, sudija Vukajlo Smolović je okrivljenom S.D.(21) iz Andrijevice, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 400 eura, a okrivljenom G.A.(26) iz Gusinja, zbog prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 1.200 eura, dok je okrivljenom Č.M.(21) iz Berana, zbog prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.