Prijava protiv austrijskog kancelara zbog nenošenja maski i kršenja mjera

Prijava protiv austrijskog kancelara zbog nenošenja maski i kršenja mjera

Slobodarska partija Austrije (FPO) podnijela je prijavu protiv austrijskog kancelara Aleksandera Šalenberga, kao i drugih političara koji su učestvovali u humanitarnoj emisiji na javnom servisu ORF "Svjetlost u tami", zbog navodne žurke posle snimanja.

Pored kancelara u emisiji su bili predsjednik Austrije Aleksander van der Belen, vicekancelar Verner Kogler, ministar zdravlja Volfgang Mikštajn, ministarka odbrane Klaudija Taner, ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer, ministarka turizma Elizabet Kestinger i ministar rada Martin Koher, ali i liderka opozicione Socijaldemokratske partije (SPO) Pamela Rendi Vagner.

Fotografije su izazvale brojne debate u javnosti, jer se na njima vidi kako političari uživaju i ne nose maske, uporkos lokdaunu i strogim mjerama.

FPO Beč podnijela je prijavu zbog kršenja epidemijskih mjera, priloživši kao dokaz video-materijal i fotografije.

Takođe, prijavu protiv predsjednika, kancelara i drugih političara podnio je i jedan advokat iz Donje Austrije Štefan Dancinger, koji je trenutno u karantinu zbog koronavirusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.