Opet veliki broj novozaraženih u Njemačkoj, danas samit o mjerama
Ilustracija

Opet veliki broj novozaraženih u Njemačkoj, danas samit o mjerama

U Njemačkoj su u posljednja 24 sata registrovana 45.753 nova slučaja korona virusa, preminulo je 388 osoba, ali sedmodnevna incidencija zaraženih na 100.000 stanovnika blago opada prvi put poslije tri nedjelje.

Bolnice su opterećene u ovom četvrtom talasu pandemije zbog čega su uvedene restrikcije za nevankcinisane, a nadležni pozivaju građane da prime i treću dozu vakcine protiv korona virusa, podsjeća Rojters.

Kancelarka Angela Merkel, njen naslednik Olaf Šolc i regionalni lideri trebalo bi da se sastanu danas kako bi razgovarali o odgovoru nanovu krizu, naročito pošto je registrovan i novi omikron soj.

Od 83 miliona stanovnika Njemačke potpuno je vakcinisano oko 68 odsto građana, što je mnogo manje nego u zemaljama poput Portugala i Španije.

Oko 10 odsto građana je primilo i treću dozu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.