Autobus nije imao licencu, kompaniji „Besa trans“ oduzeta dozvola za rad
Foto: Getty images

Autobus nije imao licencu, kompaniji „Besa trans“ oduzeta dozvola za rad

Autobus u vlasništvu kompanije Besa Trans BTB, koji je izgorio u Bugarskoj, nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza, pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Sjeverne Makedonije.

Kako je navedeno, autobus registarskih oznaka SK-0884-BA u vlasništvu preduzeća "Besa Trans BTB" koji izgorio u Bugarskoj na autoputu "Struma", u nesreći u kojoj je poginulo 45 makedonskih državljana, a sedam njih povrijeđeno, nije bilo licencirano za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi MIA.

U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans BTB", ali da izgorjelog autobusa nema među registrovanim vozilima.

"U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprječavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posljedice, firmi 'Besa Trans BTB' se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje djelatnosti", navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.